Βουλωμένη λεκάνη από ακαθαρσίες

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ. Η βουλωμένη από κόπρανα λεκάνη είναι μία κατάσταση αρκετά δυσάρεστη. Πέραν τούτου δημιουργεί ιδιαίτερα ανθυγιεινές συνθήκες και είναι επιτακτικό να απεμπλακεί άμεσα από τα κόπρανα. Στο παρακάτω άρθρο θα σας δείξουμε μερικούς τρόπους για το τι κινήσεις μπορείτε να κάνετε για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη της τουαλέτας με ευκολία.

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Coca-Cola ή τύπου cola και πλαστική μεμβράνη

Κι όμως τα αναψυκτικά τύπου coca cola είναι αρκετά λειτουργικά για την απόφραξη της φραγμένης λεκάνης σας. Χρησιμοποιείστε ένα μπουκάλι 0,5 lt. Ρίξτε το όλο μέσα στη λεκάνη σας και στη συνέχεια καλύψτε το άνοιγμα της λεκάνης με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το να δράσει για 1 ώρα. Μέχρι τότε το υγρό θα δημιουργεί πίεση μαζί με την πλαστική μεμβράνη και τα κολλημένα κόπρανα θα πέσουν. Τέλος ρίξτε άφθονο ζεστό νερό.

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Μαγειρική σόδα και ξύδι

Αυτά τα δύο φυσικά προϊόντα είναι μία εξαιρετική λύση για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας.

Α) Ένας τρόπος είναι να ρίξετε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στη λεκάνη και μετά αργά ένα φλιτζάνι ξύδι. Μόλις αυτά τα δύο συστατικά ενωθούν δημιουργούν χημική αντίδραση μεταξύ τους και βοηθούν στην απόφραξη. Τα κόπρανα μαλακώνουν και πέφτουν. Μετά μπορείτε να ρίξετε άφθονο νερό.

Β) Μπορείτε επίσης να βάλετε το ξύδι και τη σόδα σε ένα μπολ, να τα ανακατέψετε και μετά να ρίξετε το μείγμα στη λεκάνη. Από πάνω ρίξτε ζεστό νερό. Εάν δεν είναι άμεσο το αποτέλεσμα να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Γ) Μία άλλη επιλογή είναι να βράσετε νερό και να το αφήσετε λίγο να κρυώσει ώστε να μην είναι γύρω στους 70-80 βαθμούς Κελσίου. Κατόπιν προσθέστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και δύο φλιτζάνια ξύδι, ανακατέψτε καλά και ρίξτε το στη λεκάνη της τουαλέτας. Προσοχή το νερό να μην είναι καυτό, αλλά ζεστό. Για καλύτερα αποτελέσματα αφήστε το μίγμα στη λεκάνη όλη τη νύχτα.

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Πλαστική μεμβράνη & μαγειρική σόδα

Ρίξτε ζεστό νερό στη βουλωμένη λεκάνη και προσθέστε αμέσως μαγειρική σόδα. Σκεπάστε τη λεκάνη της τουαλέτας με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τα να δράσουν για μία ώρα περίπου. Κατόπιν ξεπλύνετε τη λεκάνη.

(Να θυμάστε ότι το νερό δεν πρέπει να είναι καυτό, αλλά ζεστό για να μη χαλάσει τη λειτουργικότητα της μαγειρικής σόδας).

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων και ζεστό νερό 

Η χρήση απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων είναι μία εξαιρετική λύση για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη της τουαλέτας από κόπρανα. Ρίξτε το απορρυπαντικό στη λεκάνη και αμέσως μετά ρίξτε αρκετό ζεστό νερό από πάνω. Αφήστε το να δράσει για 15’ –  20’ λεπτά. Σε περίπτωση που δεν έχετε εύκαιρο απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό σαπούνι κόβοντάς το σε λωρίδες και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Το απορρυπαντικό ή το σαπούνι λιπαίνουν τη λεκάνη και βοηθούν στην αποκόλληση των κοπράνων και στο ξεβούλωμα. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσο.

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Έμβολο (βεντούζα)

Ένα εργαλείο που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και μπορούμε εύκολα και γρήγορα να το χρησιμοποιούμε σε απλές φραγές. Για την απόφραξη της λεκάνης της τουαλέτας σας το έμβολο τύπου φλάντζας είναι χρησιμότερο. Τοποθετείστε το έμβολο στη λεκάνη και δημιουργείστε πίεση προσεκτικά πάνω κάτω. Προσοχή εδώ για τυχόν πιτσίλισμα μολυσμένου νερού. Επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές ακόμα, έως ότου δείτε να φεύγουν τα κόπρανα και το νερό να έχει κανονική ροή. Τέλος ρίξτε άφθονο ζεστό νερό.

Καλό είναι σε αυτή τη διαδικασία να φοράτε πλαστικά γάντια και να προστατεύεται το πρόσωπό σας από τυχόν πιτσιλίσματα.

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Χρήση κρεμάστρας

Εδώ θα χρειαστείτε μεταλλική κρεμάστρα με υφασμάτινη επένδυση σαν εργαλείο και μία πένσα. Ξετυλίξτε την κρεμάστρα με την πένσα και κάντε τη σαν γάντζο. Κρατείστε το κεφάλι του γάντζου στο χέρι (για να μη βλάψει το σύρμα την πορσελάνη) και τοποθετείστε το υφασμάτινο τμήμα της κρεμάστρας στη λεκάνη πιέζοντας προς τα κάτω.

Έτσι θα καταφέρετε να ξεβουλώσετε τη λεκάνη. Προσοχή, να φοράτε και εδώ πλαστικά γάντια και να προσέχετε οι κινήσεις σας να μη δημιουργούν πιτσιλίσματα.

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Σαμπουάν μαλλιών

Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος σε περίπτωση που η λεκάνη δεν είναι πολύ φραγμένη. Ρίξτε σαμπουάν στη λεκάνη και κατόπιν ζεστό νερό. Αφήστε το λίγο να δράσει και να μαλακώσουν τα κόπρανα και ρίξτε ξανά ζεστό νερό για να καθαριστούν καλά και οι σωλήνες.

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Υγρό σαπούνι πιάτων

Αν δεν υπάρχει έμβολο στο σπίτι σας, μία απλή και εξαιρετικά καλή εναλλακτική λύση είναι το υγρό σαπούνι πιάτων λόγω της ολισθηρότητας που παρέχει. Εκτός του ότι μαλακώνει τα κόπρανα και κατεβαίνουν στην αποχέτευση, λιπαίνει και το βουλωμένο σωλήνα της αποχέτευσης.

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Χημικά προϊόντα εμπορίου

Η πιο άμεση λύση και πολλές φορές πιο αποτελεσματική, είναι τα σκληρά χημικά προϊόντα που πωλούνται στο εμπόριο. Τα περισσότερο από αυτά είναι ικανά να δημιουργούν γρήγορα χημικές αντιδράσεις και να διασπούν πολύ πιο εύκολα τα βουλώματα. Καλό είναι όμως να γνωρίζετε και τους κινδύνους που ενέχουν για την υγεία σας και το περιβάλλον, πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δε θέλετε να εμπλακείτε στη διαδικασία οποιουδήποτε είδους απόφραξης καλέστε μας κι ερχόμαστε άμεσα στο χώρο σας.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ
ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ