Τρόποι για να ξεβουλώσετε την τουαλέτα σας

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ. Μια βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να δείτε στο σπίτι σας. Από την άσχημη μυρωδιά μέχρι πιθανές υπερχειλίσεις τουαλέτας, είναι ένα πρόβλημα που απαιτεί άμεση λύση. Δε χρειάζεται να καταφύγετε αμέσως στη λύση του ειδικού, γιατί  είναι ένα πρόβλημα που μπορείτε να λύσετε μόνοι σας. Επίσης, δε χρειάζεστε ειδικές δεξιότητες, αλλά μόνο μερικές συμβουλές για το πώς να το κάνετε. Τα περισσότερα φράγματα τουαλέτας προκύπτουν από απόφραξη της αποχέτευσης από ξένα αντικείμενα. Για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη λοιπόν ή θα σπρώξετε προς τα μέσα τη φραγή ή θα τη φέρετε στην επιφάνεια.

Έμβολο λεκάνης τουαλέτας (βεντούζα)

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Το έμβολο είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για την απόφραξη της λεκάνης της τουαλέτας. Εάν δεν έχετε ένα, καλό είναι να προμηθευτείτε από το τοπικό κατάστημα. Το έμβολο είναι μία βεντούζα λαστιχένια στο κάτω μέρος σε σχήμα κυπέλλου με μία ξύλινη ή πλαστική λαβή στο επάνω μέρος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ευθυγραμμίσετε το έμβολο πάνω ακριβώς από το κέντρο της αποχέτευσης της λεκάνης και να ασκήσετε πίεση προς τα κάτω. Αρχίστε να πιέζετε αργά και αυξήστε την ένταση σταδιακά για να απομακρύνετε το εμπόδιο. Εάν αισθάνεστε ότι η δύναμη πίεσης έχει μειωθεί, το φράξιμο έχει αφαιρεθεί.

Για τη λεκάνη υπάρχει ειδική βεντούζα η οποία προσαρμόζεται καλύτερα στο στόμιο ώστε να απομονώνει τον αέρα για να δημιουργείται η απαιτούμενη πίεση για την απόφραξη.

Φυσικό χημικό καθαριστικό – σόδα & ξύδι

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Πρόκειται απλώς για ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και ξυδιού. Είναι ένα φυσικό σπιτικό καθαριστικό αποχέτευσης που λειτουργεί εξαιρετικά καλά στο να αποφράσσει τουαλέτες. Χρειάζεται μόνο να φτιάξετε ένα μείγμα από 1/3 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα και 1/3 του φλιτζανιού ξύδι. Αυτή είναι μία γρήγορη λύση. Όταν το μείγμα αρχίσει να αφρίζει, ρίξτε το στη βουλωμένη αποχέτευση.

Η χημική αντίδραση που δημιουργείται απομακρύνει τη φραγή από τους σωλήνες της αποχέτευσης. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 1 ώρα και εάν έχετε τη δυνατότητα για όλη τη νύχτα.

Ζεστό νερό

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος για να ξεβουλώσετε μια λεκάνη τουαλέτας από το ζεστό νερό. Δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα σωματίδια απόφραξης είναι οργανικής φύσης, είναι πολύ εύκολο να διασπαστούν με ζεστό νερό. Βάλτε νερό να βράσει. Αφήστε το λίγο ώστε να φθάσει γύρω στους 70-80 βαθμούς Κελσίου και ρίξτε το σταδιακά σε δύο ή τρεις δόσεις στη λεκάνη της τουαλέτας.

Με αυτόν τον τρόπο σε κάθε έκχυση ζεστού νερού απομακρύνεται σταδιακά η φραγή. Είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας.

Υγρό σαπούνι πιάτων

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Ακόμα μία απλή μέθοδος απόφραξης της λεκάνης σας είναι το υγρό σαπούνι πιάτων. Ζεστάνετε νερό και όσο περιμένετε να ζεσταθεί ρίξτε στη λεκάνη υγρό σαπούνι πιάτων. Αφήστε λίγο το υγρό σαπούνι μόνο του να δράσει και μετά από μισή ώρα περίπου ρίξτε ζεστό νερό στην αποχέτευση της λεκάνης σας.

Η δύναμη που δημιουργείται από το ζεστό νερό θα ξεβουλώσει την τουαλέτα σπρώχνοντας το εμπόδιο μακριά. Το σαπούνι θα επιτρέψει στο φράγμα να γλιστράει εύκολα.

Συρμάτινη κρεμάστρα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Αυτή η μέθοδος είναι εκπληκτικά αποτελεσματική και πολύ εύκολη στην εκτέλεση. Εάν δεν έχετε τα περισσότερα από τα εργαλεία αποφράξεων, η συρμάτινη κρεμάστρα μπορεί να είναι το τέλειο εργαλείο. Ισιώστε το σύρμα και λυγίστε το ένα άκρο για να δημιουργήσετε ένα μικρό γάντζο. Πιέστε το σύρμα μέσα στην αποχέτευση και μετακινείστε το με κυκλικές περιστροφικές κινήσεις.

Εάν νιώθετε κάποιο εμπόδιο, αυτό θα φύγει με τις κυκλικές κινήσεις. Εάν η φραγή οφείλεται σε τρίχες ή σκουπίδια θα μπορέσετε να τα αφαιρέσετε με το γάντζο.

Ηλεκτρική σκούπα υγρών –  στερεών

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Αυτός είναι ένας άλλος πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να ξεβουλώσετε μια λεκάνη τουαλέτας. Με τη συγκεκριμένη ηλεκτρική σκούπα, θα σας πάρει λιγότερο από ένα λεπτό για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη της τουαλέτας. Αλλά πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τη χρησιμοποιείτε. Αρχικά, πρέπει να τη ρυθμίσετε σε αναρρόφηση των υγρών. Δεύτερον, πρέπει να έχετε καλυμμένο τον αεραγωγό για τυχόν πιτσιλίσματα. Καθαρίστε όλο το νερό και τα υπολείμματα από τη λεκάνη. Με τη λεκάνη καθαρή, τοποθετήστε τον εύκαμπτο σωλήνα στην αποχέτευση και δημιουργήστε την πιο σφιχτή σφράγιση που μπορείτε με ένα πανί. Ενεργοποιήστε τη σκούπα για να ρουφήξει στη σακούλα αναρρόφησης τα υγρά και στερεά υπολείμματα.

Να θυμάστε ότι η σκούπα πρέπει να είναι υγρών – στερεών και όχι απλή ηλεκτρική.

Φίδι υδραυλικού (ατσαλίνα)

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Αν και είναι ένα απλό εργαλείο, κάνει θαύματα στο να ξεβουλώνει τουαλέτες. Αυτό το εργαλείο είναι απλά ένα μακρύ εύκαμπτο μεταλλικό σχοινί με σπειροειδή άκρη. Ο μηχανισμός λειτουργίας του είναι απλός αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να το σπρώξετε προς τα κάτω στην αποχέτευση. Μπορεί εύκολα να ελίσσεται στις γωνίες της αποχέτευσης από τα περισσότερα υδραυλικά εργαλεία.

Αν το πιέσετε και νιώθετε ότι είναι λίγο ανθεκτικό, στρίψτε το με κυκλικές κινήσεις ώστε να σπάσει το φράγμα σε μικρότερα κομμάτια. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό μέχρι να αρχίσει να ξεπλένεται κανονικά η λεκάνη της τουαλέτας.

Καυστική σόδα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Η καυστική σόδα είναι μια δυνατή χημική ουσία που μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική για να ξεβουλώνει τις τουαλέτες. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το χημικό, θα πρέπει να προμηθευτείτε λαστιχένια γάντια και προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια. Μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα τοπικά μαγαζιά σιδηρικών ή από το σούπερ μάρκετ. Ρίξτε 3 λίτρα κρύο νερό σε έναν κουβά και προσθέστε 3 φλιτζάνια καυστική σόδα. Ανακατεύουμε καλά το διάλυμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και να ζεσταίνεται. Στη συνέχεια, ρίξτε το στη φραγμένη λεκάνη και αφήστε το διάλυμα να δράσει για 20-30 λεπτά. Κατόπιν ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Επαναλάβετε εάν είναι ακόμα βουλωμένη η λεκάνη.

Λαστιχένιο γάντι

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Αν και μπορεί να φαίνεται περίεργο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη της τουαλέτας. Αλλά χρειάζεστε λαστιχένια γάντια γι΄ αυτό. Με γάντια από καουτσούκ, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε το φράγμα. Φορέστε τα γάντια και πιάστε το φράγμα στην αποχέτευση. Εάν μπορείτε να το νιώσετε, πιέστε το για να συνθλιβεί ή βγάλτε το προς τα έξω. Στη συνέχεια ξεπλύνετε την τουαλέτα για να δείτε εάν το εμπόδιο έχει εξαφανιστεί.

Στη συνέχεια ξεπλύνετε την τουαλέτα για να δείτε εάν το εμπόδιο έχει εξαφανιστεί.

Αυτοί είναι 9 απλοί τρόποι για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας. Δε χρειάζεστε ειδική εκπαίδευση ή επαγγελματικά εργαλεία. Αυτές είναι μέθοδοι αποφράξεων της τουαλέτας που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Εάν αυτές οι μέθοδοι αποτύχουν, μπορείτε να καλέσετε το ειδικό συνεργείο αποφράξεων.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ
ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ