ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΒΟΥΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΣΑΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ. Μία οικιακή αποχέτευση που βουλώνει συχνά είναι η αποχέτευση της μπανιέρας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποφράξετε την αποχέτευση της μπανιέρας, ανάλογα πάντα με το βούλωμα. Η συνήθης χρήση των χημικών καθαριστικών της αποχέτευσης δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή απόφραξης διότι τα χημικά καταστρέφουν τους σωλήνες αλλά και το περιβάλλον.

Η βουλωμένη αποχέτευση συνήθως φέρνει και μια δυσοσμία στο χώρο. Το φράξιμο στους σωλήνες συνήθως γίνεται από συσσωρευμένη βρωμιά από τρίχες, σαπούνι και βακτήρια. Έτσι, αν παρατηρήσετε μία μυρωδιά μούχλας στο μπάνιο, σαν θείο, τότε ίσως έχετε φράξιμο στην αποχέτευσή σας. Όμως υπάρχουν λύσεις. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε κάποιες μεθόδους για να πραγματοποιήσετε

Η βουλωμένη αποχέτευση συνήθως φέρνει και μια δυσοσμία στο χώρο. Το φράξιμο στους σωλήνες συνήθως γίνεται από συσσωρευμένη βρωμιά από τρίχες, σαπούνι και βακτήρια. Έτσι, αν παρατηρήσετε μία μυρωδιά μούχλας στο μπάνιο, σαν θείο, τότε ίσως έχετε φράξιμο στην αποχέτευσή σας. Όμως υπάρχουν λύσεις. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε κάποιες μεθόδους για να πραγματοποιήσετε ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ με επιτυχία μόνοι σας. Σε περίπτωση που το βούλωμα είναι βαθιά ή δύσκολο απλά καλέστε μας στο 210 70 18 135.

Πώς βουλώνουν οι αποχετεύσεις της μπανιέρας

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Οι μπανιέρες μπορούν να βουλώσουν για διάφορους λόγους, όμως ο πιο συνηθισμένος είναι οι τρίχες που πέφτουν στην αποχέτευση και κολλάνε τους σωλήνες, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται και να προκαλούν φράξιμο. Επίσης, σε αυτό το φράξιμο συμβάλλει το σαπούνι, η βρωμιά, η συσσώρευση μετάλλων από το σκληρό νερό, με αποτέλεσμα να γίνονται όλα μαζί μία συμπαγής μάζα. Ένας απλός τρόπος για να αποφύγετε τη φραγή στη μπανιέρα σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο στην οπή αποστράγγισης, το οποίο θα συγκρατεί τις τρίχες και τα μικρά σκουπίδια που τυχόν πέφτουν και μπορείτε εύκολα να τα πετάξετε. Έτσι ουσιαστικά κάνετε και πρόληψη για την κύρια πηγή φράγματος στην μπανιέρα σας.

Πρέπει να χρησιμοποιείτε χημικό καθαριστικό αποχέτευσης;

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Καλό είναι να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε χημικά καθαρισμού αποχέτευσης καθώς είναι πολύ σκληρά για τις σωληνώσεις σας. Έχουν τη δύναμη να σπάνε τα φράγματα, οπότε σκεφτείτε ότι έχουν και την ίδια δύναμη να διαβρώσουν και τις σωληνώσεις. Όταν χρησιμοποιείτε συχνά χημικά καθαριστικά αποχέτευσης, σε βάθος χρόνου θα έχετε πρόβλημα στις σωληνώσεις καθώς θα δημιουργηθούν οπές στους σωλήνες, με αποτέλεσμα ένα απλό πρόβλημα φραγής να μετατραπεί σε ακριβή επισκευή αντικατάστασης σωληνώσεων.

Επίσης, οι χημικές ουσίες μπορούν να δημιουργήσουν διαβρώσεις στην μπανιέρα και στα εξαρτήματά της. Ένα ακόμα μείον για τη χρήση των χημικών καθαριστικών αποχέτευσης, είναι οι επιπτώσεις που θα έχουν για το δέρμα σας και την υγεία σας γενικότερα. Γι΄ αυτό πάντα κατά τη χρήση τους πρέπει να φοράτε γάντια και προστατευτική μάσκα προσώπου, αλλά και προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια.

Επίσης, τα χημικά καθαριστικά δεν είναι ασφαλή για την παροχή νερού, καθώς εισχωρούν στα υπόγεια ύδατα, πράγμα που σημαίνει ότι οι σκληρές χημικές ουσίες μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τα φυτά και την άγρια ​​ζωή. Εισάγοντας χημικές ουσίες στο νερό που καταλήγει στις αποχετεύσεις θέτουμε σε κίνδυνο το φυσικό περιβάλλον.

Μέθοδοι για να αποφράξετε την αποχέτευση της μπανιέρας

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Δοκιμασμένο και φυσικό: Μαγειρική σόδα & ξύδι

Ένα καταπληκτικό φυσικό καθαριστικό αποχέτευσης είναι ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας και ξυδιού. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μισό φλιτζάνι μαγειρικής σόδας και λευκό ξύδι. Αναμείξτε αυτά τα δύο συστατικά και ρίξτε τα στην αποχέτευση. Αφήστε τα να κάτσουν αν είναι δυνατόν όλη τη νύχτα και το πρωί ρίξτε ζεστό (ποτέ καυτό) νερό στην αποχέτευση. Θα δείτε ότι μετά τη χρήση τους το νερό θα ρέει πιο εύκολα. Αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετική και για πρόληψη συσσώρευσης λυμάτων καθώς καθαρίζει εξαιρετικά και απολυμαίνει.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ με την κλασσική και διαχρονική βεντούζα

Η χρήση μίας βεντούζας σε σχήμα κυπέλλου είναι μία καλή επιλογή για καθαρισμό της αποχέτευσης της μπανιέρας. Θα πρέπει να εφαρμοστεί σωστά, έτσι ώστε ο αέρας να μην μπορεί να διαφύγει όσο δημιουργείτε πίεση για την απόφραξη. Για το λόγο αυτό βοηθάει αρκετά να βάλετε κολλητική ταινία στο στόμιο της βεντούζας για να εφαρμόσει καλά στην οπή αποστράγγισης όσο θα αποφράσσετε ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί για να βουλώσετε το σημείο υπερχείλισης της αποχέτευσης.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ με ατσαλίνα (φίδι αποστράγγισης)

Μία άλλη μέθοδος απόφραξης της μπανιέρας σας είναι η χρήση ατσαλίνας, με την οποία μπορείτε να μαγκώσετε το φράξιμο και να το τραβήξετε στην επιφάνεια. Για τη χρήση της πρέπει να αφαιρέσετε την πλάκα υπερχείλισης από την μπανιέρα σας, η οποία βρίσκεται κάτω από τη βρύση. Κατόπιν αφαιρέστε το πώμα.

Καλέστε έναν ειδικό τεχνικό αποφράξεων

Αν όλα τα παραπάνω δε σας βοήθησαν να επιλύσετε το πρόβλημα και η μπανιέρα σας εξακολουθεί να αποστραγγίζει αργά τότε πρέπει να καλέσετε έναν ειδικό τεχνικό αποφράξεων. Ίσως, να είναι κάτι πιο σοβαρό από ένα απλό φράξιμο και ένας επαγγελματίας έχει πάντα τον κατάλληλο εξοπλισμό και την τεχνογνωσία για να κάνει την αποχέτευσή σας πλήρως λειτουργική.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ