ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΣΙΦΩΝΙ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΣΙΦΩΝΙ ΔΑΠΕΔΟΥ. Συνήθως στα περισσότερα σπίτια όλοι οι σωλήνες της αποχέτευσης καταλήγουν στην αποχέτευση του υπογείου. Λογικό λοιπόν είναι όλα τα υπολείμματα σκουπιδιών (χνούδια από το πλυντήριο ρούχων, υπολείμματα σαπουνιού, μικρά σκουπίδια που έχουν εισχωρήσει κ.λπ.) να καταλήγουν εκεί, με αποτέλεσμα η αποχέτευση να φράξει. Πριν καλέσετε ειδικό τεχνικό αποφράξεων θα σας δείξουμε τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να αποφράξετε το ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΣΙΦΩΝΙ ΔΑΠΕΔΟΥ του υπογείου σας.

Η χρήση των αποχετεύσεων στο υπόγειο

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΣΙΦΩΝΙ ΔΑΠΕΔΟΥ

Ας δούμε όμως πρώτα σε τι είναι χρήσιμη η αποχέτευση στο υπόγειο του σπιτιού. Η αποχέτευση δαπέδου στο υπόγειο βοηθά στην απομάκρυνση του νερού από τον κεντρικό κλιματισμό, το πλυντήριο ρούχων και το θερμοσίφωνα. Όμως με την πάροδο του χρόνου τα υπολείμματα που συσσωρεύονται εκεί, είναι αρκετά για να φράξουν την αποχέτευση του δαπέδου σας. Ως εκ τούτου, μπορεί να προκληθεί πλημμύρα στο σπίτι σας. Αυτό είναι κάτι που κανένας δε θέλει να του συμβεί ειδικά όταν μπορεί να το αποτρέψει.

Καθώς η αποχέτευση του υπογείου είναι ο τελικός προορισμός όλων των σωληνώσεων του σπιτιού, δεν είναι ασυνήθιστο να βουλώσει, δεδομένου του τι ρέει μέσα από τους σωλήνες σας. Αλλά ακόμα κι αν συμβεί αυτό υπάρχουν τρόποι για να το αποτρέψετε.

Οδηγός για την απόφραξη αποχέτευσης δαπέδου στο υπόγειο

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΣΙΦΩΝΙ ΔΑΠΕΔΟΥ

Ακολουθεί ένας απλός οδηγός που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποφράξετε μια αποχέτευση στο υπόγειο μόνοι σας:

Φορέστε τον κατάλληλο εξοπλισμό

Καθώς το καθάρισμα της αποχέτευσης είναι μια διαδικασία που έχει βρωμιά, καλό είναι να φοράτε παλιά ρούχα πριν ξεκινήσετε την απόφραξη. Φορέστε ό,τι πιο παλιό έχετε γιατί ίσως χρειαστεί να τα πετάξετε μετά στα σκουπίδια. Φροντίστε να έχετε γάντια για τα χέρια σας καθώς δεν πρέπει να πιάσετε τίποτα από τα λύματα με γυμνά χέρια. 

Εκτός από τα γάντια, οι μπότες επίσης είναι το επόμενο αξεσουάρ που πρέπει να έχετε για προστασία των ποδιών σας. Η διαδικασία της απόφραξης στο βουλωμένο σιφόνι του υπογείου είναι μια βρώμικη διαδικασία, επομένως πρέπει να είστε όσο πιο προστατευμένοι γίνεται.

Ένα άλλο σημαντικό αντικείμενο που θα χρειαστείτε είναι ένας κουβάς για να ρίξετε όλο το ρυπαρό νερό που θα βγάλετε. Κάτι σημαντικό που πρέπει να θυμάστε πριν ξεκινήσετε την απόφραξη είναι ότι δεν πρέπει να ανοίξετε καμία βρύση όσο δουλεύετε για να μην προσθέσετε περαιτέρω προβλήματα από αυτά που ήδη αντιμετωπίζετε.

Βρείτε το σημείο πρόσβασης στο ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΣΙΦΩΝΙ ΔΑΠΕΔΟΥ

Καθώς η αποχέτευση του υπογείου είναι μεγάλη, έχει το σημείο πρόσβασης στη γραμμή αποστράγγισης. Ακολουθώντας τη γραμμή του υδραυλικού συστήματος όταν ανοίξετε την καταπακτή μπορείτε να βρείτε και το σημείο πρόσβασης. Επιπλέον, η καταπακτή πρόσβασης σάς επιτρέπει να δουλέψετε για την απόφραξη χωρίς να χρειάζεται να βρείτε το σιφώνι που βρίσκεται μεταξύ της αποχέτευσης και του σωλήνα.

Ράβδος αποχέτευσης και ατσαλίνα

Με τη ράβδο αποχέτευσης θα πρέπει να σπρώξετε προς τα κάτω στην αποχέτευση, αφήνοντας λίγο νερό να τρέξει. Όσο βυθίζετε τη ράβδο προσπαθήστε να σπρώχνετε λίγο πιο μέσα κάθε φορά. Θα πρέπει να σπρώξετε μέχρι το σημείο που δεν πάει άλλο. Σε αυτή τη διαδικασία το νερό θα πρέπει να είναι ανοιχτό για να απομακρύνει το φράγμα στην αποχέτευση.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε ατσαλίνα (φίδι υδραυλικού) κρατώντας τη λαβή της εισχωρείστε το κάτω τμήμα της ατσαλίνας μέσα στην αποχέτευση στρίβοντάς την καθώς βυθίζετε δεξιόστροφα μέχρι να καταφέρετε να την εισχωρήσετε καλά στο εσωτερικό της αποχέτευσης. Όσο βυθίζεται η ατσαλίνα θα μαγκώνει τα συσσωρευμένα σκουπίδια και θα σπρώχνει ούτως ώστε να φύγουν τα περισσότερα από αυτά.

Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία

Μόλις αφαιρέσετε αρκετή ποσότητα από το φραγμένο υλικό στην αποχέτευση, ρίξτε νερό για να δείτε αν ρέει κανονικά ή αν υπάρχει ακόμα πρόβλημα. Εάν δεν ρέει κανονικά τότε επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να απαλλαγείτε τελείως από το φράξιμο. Εάν έχετε προσπαθήσει αρκετές φορές και δεν έχετε καταφέρει να αποφράξετε την αποχέτευση του δαπέδου του υπογείου σας τότε καλό είναι να καλέσετε έναν ειδικό τεχνικό αποφράξεων.

Πώς να αποτρέψετε μελλοντική απόφραξη αποχέτευσης δαπέδου στο υπόγειο

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΣΙΦΩΝΙ ΔΑΠΕΔΟΥ

Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη τακτική για μελλοντικά προβλήματα βουλωμάτων. Θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για την αποφυγή απόφραξης της αποχέτευσης του υπογείου στο μέλλον:

Χρησιμοποιήστε φυσικά συστατικά για να καθαρίσετε τα υπολείμματα σαπουνιού

Όσο νωρίτερα παρατηρήσετε τα σημάδια φραγής, τόσο το καλύτερο. Μπορείτε έτσι μόνοι σας να αντιμετωπίσετε την πρώιμη φραγή χωρίς να χρησιμοποιήσετε μηχανήματα ή να καλέσετε έναν τεχνικό αποφράξεων. Σε πρώιμο στάδιο φραγής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό και ξύδι για να διαλύσετε τα υπολείμματα σαπουνιού.

Μη χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό όταν πλένετε τα ρούχα

Είτε πρόκειται για αποχετεύσεις ντους είτε για αποχετεύσεις στο υπόγειο, το σαπούνι αναφέρεται ως ο κύριος ένοχος για βουλώματα. Για να ελαχιστοποιήσετε αυτό το πρόβλημα με την αποχέτευση του υπογείου σας, προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό όταν πλένετε τα ρούχα σας. Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του απορρυπαντικού σας και να μην υπερβαίνετε τη δοσολογία καθώς τα λύματα καταλήγουν στη θάλασσα, οπότε εκτός από βλάβη στην αποχέτευση, δημιουργούν και πρόβλημα στο περιβάλλον.

Θέστε κανόνες για το τι μπορεί να πεταχτεί στην αποχέτευση

Δεν πρέπει να πετιούνται όλα στην αποχέτευση της κουζίνας. Για παράδειγμα, το λίπος δεν πρέπει ποτέ να πετιέται στην αποχέτευση. Αντίθετα, θα πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια. Η καταγραφή του τι μπορείτε ή δεν μπορείτε να πετάξετε στην αποχέτευση αποτρέπει μελλοντικά προβλήματα απόφραξης.

Διαβάστε πως να προλαμβάνετε προβλήματα στα σιφώνια στο άρθρο

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΙΦΩΝΙΑ

Είναι πάντα καλό να θυμάστε ότι η τακτική συντήρηση βοηθάει τα φράγματα να σπάσουν. Καλό είναι να θεσπίσετε κανόνες για τη σωστή φροντίδα του σπιτιού σας, όπως για παράδειγμα τι πρέπει και τι δεν πρέπει να πετάτε στην εκάστοτε αποχέτευση του σπιτιού σας. Να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα σαπουνιού και έχοντας υπόψη σας αυτά είναι τα πράγματα που θα αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα και δε θέλετε να αντιμετωπίσετε.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ
ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ