Ασθένειες και εστίες μόλυνσης από τα χοιροστάσια
Για να μη θίξουμε κάποια από τις επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής θα σας παραθέσουμε ένα παράδειγμα. Από το αδελφό Έθνος της Κύπρου κοντά στη Λευκωσία ώστε να αποφύγουμε όλα αυτά τα δυσάρεστα τηλεφωνήματα που μπορεί να επακολουθήσουν. Έτσι κι αλλιώς δεν είμαστε μία εταιρεία δημοσιογραφική. Είμαστε μία εταιρεία απολυμάνσεων και αποφράξεων
Τα χοιροστάσια στην Ορούντα
Με δύο σχέδια που κατάφερε να εξασφαλίσει το Κοινοτικό Συμβούλιο το 2004, αλλά και το 2009 για προβληματικές χοιροτροφικές μονάδες μειώθηκαν ακόμα περισσότερο. Βάσει του σχεδίου, «Προβληματικές χοιροτροφικές μονάδες» θεωρούνταν εκείνες που ήταν:
- α) Κοντά σε οικιστική ζώνη
- β) κοντά σε υπεραστικό δρόμο
- γ) ιστορικό μνημείο και
- δ) κοίτη ποταμού.
Κλείσιμο των χοιροστασίων
Τα σχέδια αυτά, εκμεταλλεύθηκαν 9 ιδιοκτήτες χοιροστασίων. Αποχώρησαν αμέσως από το επάγγελμα, παίρνοντας μια μεγάλη αποζημίωση που για κάποιους ξεπερνούσε τις 200 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν στα συγκεκριμένα σχέδια, οι αποχωρήσαντες από το επάγγελμα χοιροτρόφοι έπρεπε εντός ενός χρονικού διαστήματος να κατεδαφίσουν τελείως τα υποστατικά τους και να κάνουν χωράφι τη γη στην οποία ήταν κτισμένα τα χοιροστάσια τους.
σοβαρές παρατυπίες
Τα προβλήματα κατά κύριο λόγο ξεκινούν από την απραξία του Κοινοτικού Συμβούλιου, η οποία πηγάζει από το γεγονός αφού ο ίδιος ο κοινοτάρχη είναι πρώην χοιροτρόφος και σήμερα ένας εξ αυτών που έχει ενοικιάσει το χοιροστάσιο του σε χοιροτρόφο διπλανής κοινότητας. Φαίνεται ότι τα προσωπικά οικονομικά συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα για να μπορέσει να κατανοήσει και να αντιλήφθη την οχληρία που προκαλούν τα χοιροστάσια, αφού και ο ίδιος τριανταπέντε χρόνια πριν εγκατέλειψε την κοινότητα για να κατοικήσει στην Λευκωσία.
Αφήστε μια απάντηση