Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις – Μυοκτονίες

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ – ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΘΗΝΑΣ 210.70.18.135

Η Αποφράξεις Αθήνα προσφέρει υπηρεσίες για απολυμάνσεις – απεντομώσεις – μυοκτονίες σε όλες τις περιοχές της Αθήνας. Η ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα έντομα, τα τρωκτικά και οι βλαβεροί μικροοργανισμοί στις εγκαταστάσεις σας είναι να διασφαλιστεί όχι μόνο η σωστή λειτουργία του χώρου μας αλλά και η υγεία και η ασφάλειά σας.

Τα κουνούπια, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι γνωστοί φορείς ασθενειών όπως η ελονοσία, ο δάγκειος πυρετός κλπ. Εκτός από αυτό, τα κνησμώδη τσιμπήματα τους μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και ενοχλήσεις στους ανθρώπους μας. Από την άλλη πλευρά, και οι μύγες αποτελούν μεγάλη απειλή για την υγεία μας. Οι μύγες είναι πολύ βρώμικες και είναι γνωστοί φορείς μεταδιδόμενων ασθενειών. Οι ασθένειες που προκαλούνται από τις μολύνσεις είναι η διάρροια, η δυσεντερία και η χολέρα. Οι κατσαρίδες, όπως όλοι γνωρίζουμε, μεταφέρουν βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες όπως η Ecoli για γαστρεντερίτιδα και σαλμονέλα που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση. Επιπλέον, οι κατσαρίδες έχουν δυσάρεστη οσμή και μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση.

Απολυμάνσεις - Απεντομώσεις - Μυοκτονίες Αθηνα

Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις – Μυοκτονίες Αθηνα

Τα τρωκτικά είναι πολύ καταστρεπτικά και ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στο σπίτι ή την επιχείρησή σας, μέσω της φθοράς ηλεκτρικών καλωδίων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, με την καταστροφή των επίπλων και άλλων υλικών. Εκτός από την απειλή για μια ιδιοκτησία, θεωρούνται απειλές για την υγεία μας επίσης. Λόγω της αδύναμης ουροδόχου κύστης τους, ουρούν ελεύθερα και έτσι μολύνουν τα τρόφιμα, τα σκεύη, τις επιφάνειες όταν μετακινούνται. Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως και κάθε άλλο παράσιτο, είναι επίσης φορέας οργανισμών που προκαλούν ασθένειες. Ασθένειες που μπορούν να μεταδώσουν είναι η σαλμονέλλωση και η λεπτοσπείρωση. Η ανάγκη αντιμετώπισής τους είναι απαραίτητη και μόνο μέσω συνεργασίας και συλλογικής προσπάθειας με την Απολυμάνσεις Αθήνα, μπορούμε να επιτύχουμε την πλήρη εξάλειψη της μόλυνσης.

Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις – Μυοκτονίες

Η Απολυμάνσεις Αθήνας διαθέτει το ευρύτερο φάσμα εφαρμογών για την εξάλειψη αυτών των παρασίτων με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε πολύ προσιτό κόστος, κυρίως με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων, για την προστασία της υγείας και της ευημερίας του ανθρώπου και των κατοικίδιων ζώων, καθώς και την εξάλειψη του παράσιτου που μεταφέρει την ασθένεια, την προστασία των τροφίμων και της περιουσίας από ζημιές και οικονομικές απώλειες.

Τα παράσιτα, από τα οποία μεταδίδονται ασθένειες, βλάπτουν την υγεία μας και πρέπει να εξαλειφθούν είναι κυρίως:

  • Τρωκτικά
  • Κατσαρίδες
  • Μυρμήγκια
  • Μύγες
  • Κοριοί
  • Ψύλλοι
  • Άλλα ιπτάμενα και έρποντα έντομα

Η Απολυμανσεις Αθηνας ασχολείται όχι μόνο με την εξάλειψη των παρασίτων αλλά και με την ασφάλεια του περιβάλλοντος. Διασφαλίζουμε ότι λαμβάνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του περιβάλλοντος και του οικιακού σας περιβάλλοντος. Όλα μας τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμαι είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι υπηρεσίες μας εκτελούνται υπό τις οδηγίες πτυχιούχων, εξειδικευμένων γεωπόνων.

Απολυμανσεις Αθηνα

Απολύμανση τών χεριών μας ή διαφόρων αντικειμένων-παιγνιδιών, ενδυμάτων, τροφών κλπ. είναι η καταστροφή τών μικροβίων, που προκαλούν και τις άρρώστιες και που γι’ αυτό τα λέμε παθογόνα μικρόβια.

Τέτοια είναι π.χ. τα μικρόβια του τύφου, της δυσεντερίας, οι στρεπτόκοκκοι, οι σταφυλόκοκκοι που προκαλούν τα
πυώδη σπυράκια στό δέρμα (καλογέρους), καθώς και πολλά και άλλα μικρόβια.

Η απολύμανση μπορεί να γίνη με πολλους τρόπους και διάφορα μέσα

Η πιό απλή απολύμανση των χεριών μας π.χ. μπορεί να γίνει και μ’ ένα καλό πλύσιμό τους με σαπούνι και με το στέγνωμά
τους με καθαρή πετσέτα. Ακόμη πιό καλή είναι ή απολύμανση, όταν μετά το πλύσιμο βoυτήξωμε τα χέρια μας μέσα σ’ ένα απόλυμαντικό διάλυμα. Τέτοια διαλύματα, που τα λέμε
άπολυμαντικά διαλύματα, είναι το οινόπνευμα, ο σουμπλικαιμές, τό διάλυμα λυζόλης και πολλά άλλα.

Πρώτος που αναγνώρισε τη μεγάλη αξία, της άπολυμάνσεως και την εφάρμοσε με θαυμάσια αποτελέσματα στη χειρουργική, είναι ο Αγγλος γιατρός Λίστερ (18271912), που είχε συστήσει την αντισηπτική θεραπεία τών τραυμάτων. Από τότε ή χειρουργική έκαμε τεράστιες προόδους, γιατί με την καλή απολύμανση των χεριών, των εργαλείων, των επιδέσμων κλπ. ελαττώθη καν σημαντικά οι μολύνσεις και οι θάνατοι. Η ανακάλυψη του Λίστερ είχε τότε τέτοια σημασία, όση περίπου σήμερα έχει ή ανακάλυψη της πενικιλλίνης από τον Φλέμιγκ.

Η ολοκληρωτική απαλλαγή τών διαφόρων αντικειμένων, εργαλείων, υγρών, επιδέσμων, χεριών κλπ. από οποιαδήποτε μικρόβια, ακόμη κι απ’ αυτά που δεν είναι παθογόνα, λέγεται αποστείρωση.

Απολύμανση είναι ή απαλλαγή τών διαφόρων άντικειμένων άπό τα παθογόνα μόνο μικρόβια. Πετυχαίνομε την άποστείρωση κυρίως με την υψηλή θερμοκρασία βρασμό ή κλιβανισμό-,
γιατί στους 100 K σκοτώνονται όλα τα μικρόβια, καθώς και οι σπόροι τους. Μεγάλη προσοχή όμως χρειάζεται και πολύ δύσκολο είναι να δια. τηρηθή ένα αντικείμενο στείρο από μικρόβια,
επειδή μόλις τό αποστειρωμένο αντικείμενο έρθη σ’ επαφή με τό περιβάλλον, θα μολυνθή άπό μικρόβια, που άφθονούν στον αέρα, στη σκόνη κλπ. Το ευτύχημα είναι, πώς τα μικρόβια αυτά συν